Select Page

Quan parlem de maduració DRY AGED… sabem realment de què parlem? Som capaços d’argumentar i, encara millor, sintetitzar les claus d’aquest procés, que està tan de moda els darrers anys? Ho intentarem…

La maduració dry aged resol la següent cruïlla: quan els animals són joves, trobem carn molt tendra, però amb poc sabor. Quan els animals són vells, la intensitat de sabor és l’esperada, però la carn és dura. A través del procés de maduració dry aged, aconseguirem l’equilibri perfecte, carn tendra amb una intensitat de sabor adequada.

Per això, necessitem aconseguir l’engranatge perfecte entre 3 paràmetres imprescindibles, controlats amb mestratge dins una cambra frigorífica que compleixi perfectament els requisits necessaris, i durant un temps determinat:

  • HUMITAT
  • AIRE
  • TEMPERATURA
maduració dry aged

El procès de maduració dry aged

Però podem madurar qualsevol tall de carn? Estem lluny de definir un mètode exacte de la maduració, però el que sí que sabem és que el factor que determina l’efectivitat i el temps és la cobertura de GREIX, ja que és totalment necessari un mínim de gruix de cobertura i de qualitat de greix ( donada, entre altres coses, per l’alimentació que ha tingut l’animal a la seva vida).

A partir d´aquí, haurem de ser conscients que, depenent de la raça de l´animal, depenent de l´edat de l´animal, el temps al qual sotmetre cada peça noble, variarà. No madurarem el mateix temps un pidolaire de Bou que un pidolaire de Vaca, així com tampoc madurarem el mateix temps una Rossa Gallega que una Simmental.

És per això que considerem que el procés de maduració és un art ancestral, determinat per factors que ens obliguen a ser coneixedors de tota la vida de l’animal, des del naixement, la criança fins a la matança, ja que la seva vida determinarà la maduració a la que pot ser sotmès.

A Coolinaria foods treballem amb productors amb cambra de maduració Dry Aged en tota la seva essència, complint amb molta cura totes les premisses. Oferim el producte que el client cerca, adaptant-nos a la necessitat i oferint, per descomptat, la certificació i traçabilitat necessaris. Descobreix la nostra gamma de producte Dry Aged, t’assegurem que el gust, l’aroma i la tendresa faran que apostis per una “moda” que nosaltres convertim en una nova manera de gaudir de la carn.

dryaged